Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Απολαύστε μια επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου έχοντας πλήρη ελευθερία στη διάρκεια παραμονής σας και ακολουθώντας τον δικό σας ρυθμό, χρησιμοποιώντας το κινητό ή το τάμπλετ σας. Ανακαλύψτε τα αριστουργήματα των μεγάλων καλλιτεχνών με  μια ηχογραφημένη ξενάγηση σε 31 σημεία ενδιαφέροντος, μέσα από τα οποία απεικονίζεται η υπέροχη Pietà από τον Μιχαήλ Άγγελου, το Baldacchino του Μπερνίνι, η Cattedra Sancti Petri και πολλά άλλα έργα τέχνης.

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στο Βατικανό. Είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Με χωρητικότητα 60 χιλιάδων επισκεπτών, αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο.

Στο σημείο που στέκει σήμερα η επιβλητική εκκλησία, βρισκόταν μέχρι το 1506 μ.Χ. η Βασιλική του Κωνσταντίνου. Στην αρχή αποφασίστηκε να την επεκτείνουν, όπως, καθώς ήταν ετοιμόρροπη σε πολλά σημεία, αποφασίστηκε να αρχίσει μία μνημειακή ανέγερση μιας νέας πολύ μεγαλύτερης βασιλικής. Για τη χρηματοδότηση αυτού του τεράστιου επιχειρήματος επιβλήθηκε πολύ βαριά φορολογία στους πιστούς, ενώ και η πώληση συγχωροχαρτιών ειδικά στην Γερμανία τον 16ο αιώνα συνέβαλλε αποφασιστικά στην κάλυψη των υπέρογκων εξόδων. Ένας από τους κυριότερους καθοδηγητές της ανέγερσης ήταν ο Ραφαήλ, και αργότερα ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος σχεδίασε τον τεράστιο τρούλο της βασιλικής, χτισμένος ακριβώς πάνω από το σημείο που μαρτύρησε ο Απόστολος Πέτρος.

Ακριβώς μπροστά από την επιβλητική πρόσοψη της βασιλικής, απλώνεται η πλατεία του Αγίου Πέτρου. Τη δημιουργία της την οφείλουμε στον Ιταλό αρχιτέκτονα και γλύπτη Μπερνίνι. Στο κέντρο της πλατείας ορθώνεται ένας 25 μέτρων ήψους οβελίσκος, που προέρχεται από τον Ιππόδρομο του Νέρωνα, στο οποίο μαρτύρησε ο Απόστολος Πέτρος. Λέγεται ότι στη βάση του οβελίσκου υπάρχει στάχτη του Καίσαρα, ενώ στην κορυφή του λέγεται ότι βρίσκονται κομμάτια από τον Τίμιο Σταυρό.  Ακόμη, υπάρχει ένα γρανιτένιο σιντριβάνι του Μπερνίνι χτισμένο συμμετρικά ως προς αυτό ένα άλλο συντριβάνι, σχεδιασμένο από τον Κάρλο Μαντέρνο.

Σημαντικές Πληροφορίες:

  • Οι ηχογραφημένες ξεναγήσεις διατίθενται στα ισπανικά, κινεζικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ιαπωνικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρωσικά και κορεατικά.

  • Η είσοδος στο Βατικανό απαιτεί έναν αυστηρό κώδικα ενδυμασίας. Οι ώμοι και τα γόνατα πρέπει να καλύπτονται. Οι χαμηλές μπλούζες ή τα αμάνικα δεν επιτρέπονται τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Οι επισκέπτες που δεν συμμορφώνονται με τον κώδικα ένδυσης δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο Βατικανό.

Κλείστε σήμερα τα εισιτήριά σας και οργανώστε αυτό το μοναδικό ταξίδι στη Ρώμη με τις λιγότερες δυνατές αναμονές στις ουρές των εκδοτηρίων (skip-the-line), μόνο στο Trip4u.gr!

μέχρι 1 ώρα

| ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Καθημερινά

13:00 & 15:00

| ΗΜΕΡΕΣ - ΩΡΕΣ

Τιμή κατ' άτομο: 22€

Παιδιά 7-17 ετών: 17€

Παιδιά ηλικίας 0-6 ετών: δωρεάν

| ΤΙΜΕΣ

Piazza San Pietro, 00120

Città del Vaticano,

Βατικανό

| ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
arrow&v
arrow&v

Τα ακουστικά δεν περιλαμβάνονται. Μπορείτε να επιλέξετε να φέρετε τη δική σας ή να αγοράσετε ακουστικά μιας χρήσης στη ρεσεψιόν της Βασιλικής για € 1 το καθένα.

ΤΟΡ ΕΠΙΛΟΓH

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(+30) 213 00 02 250
info@trip4u.gr
Πατησίων 125, 11251, Αθήνα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
ΒΟΗΘΕΙΑ