ΠΟΜΠΗΙΑ

Πρόκειται για μια πόλη που χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. κοντά στη σημερινή Νάπολη, στους πρόποδες του Βεζούβιου. Εκεί έχτιζαν οι πλούσιοι Ρωμαίοι τις εξοχικές τους κατοικίες και τις διακοσμούσαν με διάφορα έργα τέχνης. Το 62 μ.Χ. τη χτύπησε ένας δυνατός σεισμός, ο οποίος συντάραξε την ωραία και πλούσια αυτή πόλη. Όμως, ο σεισμός αυτός δεν ήταν παρά το προμήνυμα της ολοσχερούς καταστροφής της, η οποία ήρθε το 79 μ.Χ. όπου εξερράγη ο Βεζούβιος. Ένα τεράστιο κύμα στάχτης έθαψε τα πάντα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Η πόλη είχε ξεχαστεί και κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή της, μέχρι το 1592. Έπειτα από ανασκαφές, διασώθηκαν οι πλούσιες επαύλεις με τις πολυάριθμες τοιχογραφίες, οι αγορά, οι ναοί, το μικρό και το μεγάλο θέατρο, οι αψίδες, οι κρήνες, τα καταστήματα και τα ιδιωτικά σπίτια.

Μέσα από τη ξενάγηση αυτή θα περιηγηθούμε στην αρχαία πόλη, όπου η ζωή σε αυτήν διακόπηκε τόσο απότομα.

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην Πομπηία με:

  • Εθνικό Πάρκο Βεζούβιου: Σύντομη διαδρομή για τους πρόποδες του ηφαιστείου, που μέχρι και σήμερα ο κρατήρας του εξακολουθεί να βγάζει καπνούς. Θα σταθείτε στο επίκεντρο αυτής της αρχαίας καταστροφής. Ένα αίσθημα δέους θα σας κατακλύσει, βρισκόμενοι τόσο κοντά στο φυσικό στοιχείο που προκάλεσε τον αφανισμό μιας ολόκληρης πόλης. Κατόπιν, θαυμάστε τον κρατήρα που προσφέρει εκπληκτική θέα στον ηλιόλουστο κόλπο της Νάπολης. Καθώς τον χειμώνα δεν πραγματοποιείται επίσκεψη στον κρατήρα του ηφαιστείου, τη ξενάγηση μπορείτε να την ολοκληρώσετε με μια επίσκεψη στη Νάπολη, με θέα προς το ηφαίστειο.

  • Επίσκεψη στο Αμάλφι: Μετά τη Πομπηία, αναχώρηση για το Αμάλφι, με ενδιάμεση στάση στο Ποζιτάνο, για φωτογραφίες. Το Αμάλφι είναι μια μικρή πόλη στον ομώνυμο κόλπο, η οποία προστατεύεται ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Φημίζεται για το παραδοσιακό τοπικό λικέρ, το λιμοντσέλο και για τη παραγωγή χειροποίητου χαρτιού. Στη πόλη δεσπόζει ο Καθεδρικός του Αγίου Ανδρέα, όπου και φυλάσσεται σε κρύπτη μέρος των λειψάνων του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη και μεσημεριανό.

  • Επίσκεψη στο Σορρέντο: Μετά την ξενάγηση, αναχωρούμε για το Σορρέντο, μια εξαιρετικά όμορφη παραθαλάσσια πόλη. Απολαύστε τη μοναδική θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος και θαυμάστε τις τέλεια χτισμένες πόλεις στα απόκρημνα ασβεστολιθικά βράχια. Κατά μήκος της διαδρομής, θα σταματήσουμε στην πιο ιστορική πιτσαρία της περιοχής και θα απολαύσουμε την πικάντικη πίτσα που φτιάχνουν με το μέτρο στον ίδιο φούρνο που την φτιάχνουν εδώ και 100 χρόνια. Στο Σορρέντο θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσετε τη πόλη και να δοκιμάσετε ένα ποτήρι λιμοντσέλο. Φαγητό στην πόλη και περιήγηση στα γραφικά σοκάκια.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά από και προς τη Ρώμη

  • Αγγλόφωνη ξενάγηση από έμπειρο ξεναγό τη Πομπηία

  • Είσοδος στη Πομπηία

  • Μεσημεριανό (στον συνδυασμό με τον Βεζούβιο και τη πόλη Σορρέντο)

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι στον χρόνο σας περιμένει. Επιλέξτε τον συνδυασμό που σας ταιριάζει καλύτερα, και φύγαμε για τη Πομπηία!

10 - 14 ώρες

| ΩΡΕΣ

Επίσκεψη στη Πομπηία: 105€

Σε συνδυασμό με τον Βεζούβιο: 139€

Σε συνδυασμό με το Σορρέντο: 189€

Σε συνδυασμό με το Αμάλφι: 195€

| ΤΙΜΕΣ

Via Cavour, 224, 00184 Roma RM, Italy

| ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
arrow&v

Μειωμένες τιμές για παιδιά.

ΤΟΡ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(+30) 213 00 02 250
info@trip4u.gr
Πατησίων 125, 11251, Αθήνα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
ΒΟΗΘΕΙΑ