ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ

Αφήστε τη δόξα της Αρχαίας Ρώμης να σας συναρπάσει μέσα σε αυτή τη περιήγηση στα τρία κύρια αξιοθέατα της Αρχαίας Πόλης: το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τον Παλατινό Λόφο.  Ακολουθήστε τον εξειδικευμένο ξεναγό και ανακαλύψτε τις γνωστές και άγνωστες ιστορίες που φέρουν τα ερείπια και πάλι στη ζωή. Από τη γέννηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μέχρι τη σύγκρουση των Τιτάνων, μέσα από τη περιήγηση θα δείτε όλες αυτές τις ιστορίες να ανοικοδομούν τη πόλη μπροστά στα μάτια σας.

Κολοσσαίο:

Το Αμφιθέατρο των Φλαβίων, ή όπως είναι ευρέως γνωστό, το Κολοσσαίο, ήταν ένα αμφιθέατρο στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρωμαϊκή Αγορά, στη Ρώμη. Η κατασκευή του ξεκίνησε την εποχή του Βεσπασιανού, το 72 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε την εποχή της αυτοκρατορίας του Τίτου, το 80 μ.Χ. Η ονομασία Το Αμφιθέατρο των Φλαβίων προέρχεται από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν.  Για τη κατασκευή του εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί με διαταγές του Τίτου μετά τη καταστροφή των Ιεροσολύμων. Η ονομασία Κολοσσαίο προήλθε από το άγαλμα του Νέρωνα (Ο Κολοσσός) που βρισκόταν στη τοποθεσία ως τότε. Χωρούσε 65 χιλιάδες θεατές. Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η ρωμαϊκή αυλή στην εποχή της παρακμής της. Η ορχήστρα είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να πραγματοποιούνται ναυμαχίες, μονομαχίες και θηριομαχίες τις οποίες χρηματοδοτούσαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Εκεί γίνονταν επίσης μαρτύρια χριστιανών.

Ρωμαϊκή Αγορά:

Πρόκειται για μια ορθογωνική πλατεία που περιβάλλεται από ερείπια σημαντικών αρχαίων κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο στη Ρώμης. Οι πολίτες της αρχαίας πόλης αναφέρονταν σ΄ αυτό το μέρος ως Φόρουμ Μάγκνουμ ή απλά Φόρουμ. Ήταν για αιώνες το κέντρο της δημόσιας ζωής της Ρώμης: χώρος θριαμβικών παρελάσεων και εκλογών, τόπος δημόσιων ομιλιών, δικών, αγώνων μονομάχων και πυρήνας των εμπορικών υποθέσεων. Εδώ αγάλματα και μνημεία τιμούσαν μερικά από τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα της πόλης.

Παλάτινος Λόφος:

Πρόκειται για τον πιο κεντρικό από τους επτά λόφους της Ρώμης και ένα από τα αρχαιότερα σημεία της πόλης. Από την εποχή του Αυγούστου, το αυτοκρατορικό ανάκτορο κτιζόταν εκεί και πήρε το όνομά του από το όνομα του λόφου. Σύμφωνα με τη Ρωμαϊκή μυθολογία στο νότιο μέρος του Παλατίνου Λόφου υπήρχε το Lupercal, σπήλαιο της λύκαινας, όπου τα βρέφη Ρώμος και Ρωμύλος βρέθηκαν από τη λύκαινα, η οποία τα κράτησε ζωντανά. Επίσης ο μεγαλόσωμος Κάκος (Cacus), αφού έκλεψε μερικά βόδια, ηττήθηκε εδώ από τον Ηρακλή. Ο ήρωας χτύπησε τόσο δυνατά τον άνδρα με το ρόπαλό του, που ο βράχος έκανε βαθούλωμα. Σε αυτό αργότερα κατασκευάστηκε η κλίμακα του Κάκου. Φιλοξενεί αρκετά ιστορικά κτίρια, όπως την Οικία του Αυγούστου, το Παλάτι του Δομητιανού, την Οικία του Σεβηρου, το Σεπτιζόδιον, τον Ναό της Κυβέλης, το Ναός του Παλατινού Απόλλωνα και την Οικία του Τιβέριου.

Αναβαθμισμένη ξενάγηση με το Βατικανό: μπορείτε να αναβαθμίσετε την ξενάγησή σας στην Αρχαία Ρώμη με μια επίσκεψη στο Βατικανό. Περιλαμβάνει πρόσβαση στο Μουσείο του Βατικανού, στη Καπέλα Σιξτίνα, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στα Δωμάτια του Ραφαήλ.

Περιλαμβάνονται:

  • Ξεναγός

  • Πρόσβαση στο Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκής Αγορά και τον Παλάτινο Λόφο, χωρίς να περιμένετε σε ουρές.

  • Εισιτήρια για το Μουσείο του Βατικανού, τη Καπέλα Σιξτίνα, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα Δωμάτια του Ραφαήλ (αν το επιλέξετε)

  • Ακουστικά όπου χρειάζεται.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα

  • Παραλαβή και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Κλείστε σήμερα τα εισιτήριά σας στις καλύτερες τιμές για τα αγαπημένα σας μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στη Ρώμη και εξοικονομείστε χρόνο από τις ουρές των εκδοτηρίων.

Διάρκεια: 3 ώρες

Ώρες Αναχώρησης: 10:00, 13:00

| ΩΡΕΣ

Τιμή κατά άτομο: 64€

Για παιδιά μέχρι 14 ετών: 57€

Αναβαθμισμένο Εισιτήριο με το Μουσείο του Βατικανό: Τιμή κατά άτομο: 113€

Για παιδιά μέχρι 14 ετών: 105€

| ΤΙΜΕΣ

Via Claudia & Via Capo d'Africa. Via Coloseo, 00184 Roma

| ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
arrow&v

Για την ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανό και την Καπέλα Σιξτίνα δεν υπάρχει ξεναγός ή audio guide.

ΤΟΡ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(+30) 213 00 02 250
info@trip4u.gr
Πατησίων 125, 11251, Αθήνα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
ΒΟΗΘΕΙΑ